TorskTorsken (Gadus morhua) har et saftig hvitt kjøtt og den har relativt lavt fettinnhold. Torsk har en mild smak som appellerer til de fleste og er meget velegnet både som dampet, ovnsbakt og stekt i panne.
|
|
SeiSeien er tradisjonelt en av Nord-Norges viktigste matfisker ved siden av torsken. Den dag i dag er den svært populær blant folk flest. |
|
HyseHyse finner man på begge sider av Nord-Atlanteren, og den trives svært godt i det kalde havvannet langs norskekysten. Den er en populær matfisk og fanges i stor målestokk.
|
|
KveiteKveite er en arktisk fiskeart som trives best i kalde havområder. Det er en fet fisk som vanligvis selges røkt og oppskåret. Fettinnholdet i kveite varierer, men den er en rik kilde til essensielle fettsyrer og til D-vitamin. |
|
UerUer er en mager fisk, som er rik på selen. Den inneholder omega-3 fettsyrer, umettede og flermettede fettsyrer. |
|