Sunnhet

Vitaminer og mineraler

Det finnes en lang rekke med vitaminer og mineraler i fisk og skalldyr. Nedenfor kan du lese om de vitaminer og mineraler, som har størst betydning i forbindelse med inntak av fisk og skalldyr.

 

Protein
som bygger og vedlikeholder alle kroppens celler. Protein finnes særlig i reker og laks.

 

D-vitamin
som er nødvendig for å få den riktige kalsiumbalansen i kroppen og dermed bidrar til å vedlikeholde og styrke skjelettet. D-vitamin finnes særlig i fet fisk som for eksempel laks, sild og makrell samt i torskerogn og torskelever.

 

Vitamin B12
som er viktig for at kroppen skal danne nye celler, blant annet røde blodceller. Vitamin B12 kan bidra til å forebygge anemi, blodmangel.


Jod
som inngår i hormoner i skjoldbruskkjertelen, som regulerer kroppens stoffskifte. Jod finnes bl.a. i fisk, vann og melk. Alt bord og brødsalt er i dag tilsatt jod.


Selen
som er et viktig medvirkende stoff i et enzym som bekjemper skadelige kjemiske prosesser i kroppen. Selen har betydning for kroppens immunforsvar. Selen finnes særlig i fisk, skalldyr og innmat.

Sunt omega- 3 fett

Omega-3 fettsyrer, som også kalles N-3 fettsyrer, er sunne fettsyrer, som særlig finnes i fet fisk. Omega-3 fettsyrer er livsnødvendige for oss mennesker, og skal derfor være tilstede i små mengder i vårt kosthold. 

En god måte å sikre at du får den anbefalte mengden sunne omega-3 fettsyrer er at du spiser fisk 2 ganger i uken som hovedmåltid.


Omega-3 fettsyrer er livsviktig for barn og fosterets utvikling. Omega-3 fettsyrene EPA og DHA er livsviktige byggesteiner for kroppen, og svært viktig for hjernens funksjonalitet og utvikling. Forskning viser at omega-3 gir kraftige forbedringer i konsentrasjon og atferd hos barn. Noen dokumenterte effekter er økte leseferdigheter, bedring i en rekke helseproblemer som astma og eksem, samt høyere score på intelligenstester.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En del av Polar Seafood

Polar Seafood Norway AS er et salgsselskap og er en del av Polar Seafood Group. Polar Seafood er en av de ledende produsenter av sjømat fra havområdene rundt Grønland og arktiske farvann med hovedvekt på frosne reker. Polar Seafood eier en av de mest moderne trålflåter bygget for fangst av reker og fisk. Alle produkter blir produsert og frosset om bord. På land har Polar Seafood flere anlegg for bearbeiding av reker og fisk.

Langsiktig leverandør

Polar Seafood Norway AS har som hovedformål å selge våre egenproduserte produkter i dagligvare, storhusholdning og industrimarkedet i Norge. Vi er en langsiktig leverandør, med målsetning om å være den ledende leverandøren av frosne reker og skalldyr i Norge. Polar Seafood Norway har i tillegg en utstrakt import av sjømat fra Fjerne Østen, USA og Canada som vi selger i Skandinavia.

Polar Seafood Norway AS

Contact us

Polar Seafood Norway AS
Kanalen Brygge
Værftsgata 1 C
1511 MOSS
Norge
Telefon: +47 69 60 98 00
E-post: sales@polar-seafood.no